Діти і молоко. Якщо дитина відмовляється від молока

Урачи вже давно довели, в день дитині у віці від року до п’яти потрібно мінімум 500г молока (молочних продуктів), з п’яти до десяти – 800г. Лише у віці чотирнадцяти років, людина починає повноцінно отримувати кальцій і з інших продуктів: риба, м’ясо, соя, овочі і фрукти. Зазвичай при збалансованому харчуванні малюк набирає потрібну дозу мікроелементів і вітамінів, але…

…що робити, якщо ваше чадо відмовляється від молока?

Звичайно, змушувати насильно щось пити або їсти – не вихід з положення. Є дітки, які вже у вісім-дев’ять місяців проявляють «неприязнь» до будь-яких каш на молоці. Що робити?



Найпростіший спосіб замінити чисте молоко – аналогами: кефір, ряжанка, йогурти, сметана, сир. Можна зробити, наприклад, творожено-фруктові десерти. Це швидко і смачно. Можна спекти сирник, і якщо у дитини немає алергії на солодке, полити будь-яким варенням – ваша дитина з’їсть таке ласощі в лічені секунди.

— Пробуйте використовувати молоко при готуванні звичайних страв. Можна зробити суп-пюре з тертими сухарями, замінивши воду молоком. Замість масла при смаженні котлет, курки, теж з успіхом підійде молоко.

— Кальцієм багаті і сири, особливо такі сорти, як: пармезан, мацарелла, гірський, эмментальский та ін.

— Згадайте себе в дитинстві, мало хто любив парне, тепле молоко… але якщо додати пару ложок морозива, будь-якого фруктового сиропу, збити все це в блендері. І все – молочний коктейль готовий! І смачно і корисно.

— Зараз з’явилося багато мінеральних вод, збагачених кальцієм. Якщо у дитини алергія на лактозу, можна випробувати давати більше такої води. Але пам’ятайте, в мінеральній воді міститься багато солей, краще вибирати столову воду без газу.

Якщо ж ви ніяк не можете впоратися з раціоном харчування вашого чада, зверніться до лікаря. Можливо, дитині доведеться попити шипучі таблетки, щоб заповнити недолік кальцію в організмі.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Какие игрушки лучше купить малышу

Вопрос похудения актуален всегда